Adó 1 százalék felajánlás 2024

A válaszadók 95%-a nem tudja megoldani?

Az alábbi KRESZ kérdésre a válaszadók legalább 95%-a nem tudja a helyes választ, te tudod?

villamos KRESZ

105 szavazatnál a válaszadók

  • 34%-a az „A és D egyszerre, B, C” válaszra voksolt
  • 15%-a pedig a „D, A, B, C” választ választotta

    A két válasz nagyon hasonló egymáshoz, ez vitathatatlan, de mind a kettő helytelen, miért?


Az ugye egyértelmű, hogy a „D” mehet elsőnek, hiszen jobbra kanyarodik, de ki a második?
A jelenleg hatályos KRESZ erre nem ad egyértelmű választ, hiszen az „A” nem mehet másodikként, hisz az „A” elsőbbséget kell adjon „C”-nek a kanyarodási szabály miatt. A „B” sem mehet, mert a „B” elsőbbséget kell adjon „A”-nak a jobbkéz szabály miatt, és a „C” sem mehet másodkként, mert a „C” elsőbbséget kell adjon „B”-nek a jobbkéz szabály értelmében.
Tehát senki sem mehet másodikként, így „tisztázatlan” forgalmi helyzet alakul ki, ezért kölcsönösen meg kell egyezni, hogy ki lesz a második, és ha ez megvan, akkor onnantól egyszerű a helyzet.

Sok helyen olvasható a fenti két válasz, ami nem tökéletes megoldás, de ha például a „C” lemond az elsőbbségéről a villamos („A”) javára, akkor és csak akkor, az idő függvényében kialakulhat az „A és D egyszerre, B, C” vagy a „D, A, B, C” lehetőség, de más is lemondhat az elsőbségéről, és akkor már más megoldás lesz.

Ami biztos, hogy a jó megoldás a D, majd közös megegyezés !

Külön gratulálunk Vörös László Kartal baleseti helyszínelőnek, aki elsőként ismerte fel, hogy „a D elmehet elsőként, de utána tisztázatlan helyzet” adódik!

Figyelem, 223 szavazat után csupán a válaszadók kevesebb, mint 4%-a adott jó választ!
Ha tetszik a cikk, viszonozd a „Tetszik” gombra történő kattintással!

Ide kattintva ajánljhatja fel adója 1%-át!Aki még mindig nem hiszi el, hogy ez a jó megoldás, ajánljuk figyelmébe az alábbi videót:


Kategóriák: EGYÉB

-