Adó 1 százalék felajánlás 2024

Ne engedjük iskolába a gyerekeket?

Duda Ernő virológus-genetikus, emeritus, a Szegedi Tudományegyetem tanára, 1994 óta az Magyar Tudományos Akadémia doktora szerint

A járványügyi adatok nem szólnak semmilyen nyitás mellett.

Forrás: nepszava.hu

Schermann Fruzsina ADOM diákmozgalom szóvivője szerint a Magyar Orvosi Kamara is elhamarkodott döntésnek tartja az április 19-i iskolanyitást, a mozgalom azt kéri, ne menjünk suliba április 19-től.

Ne engedjük iskolába a gyerekeket

A diákok, szülők és tanárok összefogásával együtt sikerülni fog!

– olvasható a ADOM diákmozgalom bejegyzésében

A Magyar Orvosi Kamara elnökségének határozott álláspontja, hogy a korlátozások feloldásának jelenleg egészségügyi, járványügyi alapon nyugvó szakmai indoka nincs. A nyitás megkezdését korainak tartjuk. 
Változatlanul nem a jelenlegi oltottsági szintet, hanem a járványadatok javulását és az ellátórendszer terhelésének csökkenését tekintjük a nyitás feltételének. Miközben a boltok hosszabb nyitvatartását, így a vásárlók időben, valamint térben való jobb elosztását jó iránynak tartjuk, az egyéb szolgáltatások és főként az oktatási intézmények nyitását határozottan korainak ítéljük meg. Kérjük a lakosságot, hogy – függetlenül attól, hogy számos szolgáltatás újra elérhető – ne változtassanak eddigi szokásaikon, továbbra is a lehető legszükségesebb esetben menjenek csak boltba, publikus helyekre, tartsák a távolságot, hordják a maszkot és ne látogassák ismerőseiket, rokonaikat. Fokozottan tartsa be mindenki a járványügyi előírásokat, mert a súlyos áldozatokat követelő harmadik hullámon még egyáltalán nem vagyunk túl!

– áll a MOK elnökségének 2021. április 7-i közleményében

Szülői Hang Közösség szerint

A szülőknek a jogszabály alapján lehetőségük van arra, hogy a gyermekeiket otthon tartsák; erről minden családnak önállóan kell döntenie a kockázatok ismeretében. Ha a szülő már nem tud további mulasztást igazolni, akkor kérheti az intézmény igazgatójától, hogy igazolja a hiányzást. A hatályos jogszabály szerint (20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51. § (2) c)) „a mulasztást igazoltnak kell tekinteni, ha a gyermek, a tanuló hatósági intézkedés vagy egyéb alapos indok miatt nem tudott kötelezettségének eleget tenni” – a gyermek és a szülő egészségének és akár életének veszélyeztetése pedig alapos indoknak kell, hogy minősüljön. A jogszabály szerint az intézményvezetőnek nincs mérlegelési lehetősége: az alapos indokot el kell fogadniuk.

A Társaság a Szabadságjogokért álláspontja is a Szülői Hang Közösség véleményét erősíti, miszerint:

Egy együttműködő iskola esetén van lehetőség arra, hogy a gyerekek otthonról tanuljanak és ne járjanak be, ha a szülő kockázatosnak érzi ezt a járványhelyzet miatt.

Forrás: TASZ

Egyesületünk elnöke szerint:

Felelősségteljes szülő, bármilyen kormányzati döntéstől függetlenül, nem fogja a gyerekét iskolába engedni, ha szerinte a gyerek, illetve a család érdekét ez szolgálja. Persze a másik oldal táborára is lehetne ehhez hasonló megállapítást tenni, viszont az javaslom, inkább hallgassunk a szakemberek véleményére!


Kategóriák: EGYÉB

-